+36 49/524 368
+36 20/ 405 2303
rozsaetterem@gmail.com
Ajánlatkérés - Foglalás
Csomagajánlataink

  Bemutatkozunk

  8-apanzioA Rózsa Étterem Mezőkövesdtől 3 kilométerre a Zsóry Gyógy - és Strandfürdő főbejáratával szemben található.

  Már a külső megjelenésével is érzékelteti, hogy hangulatában a hagyományos népi kultúra értékeit és a XXI. század igényeinek ízvilágát fogja harmonikus egységbe. Az ide látogatók mindent megkapnak, ami csak Magyarországot jelképezi: hagyományokat és azoknak továbbélését, ízeket, színeket, meleg emberi érzelmeket, érdekes eseményeket, szép táji környezetet és a legkorszerűbb szolgáltatásokat egyaránt.

  • Az épület főfalát Kiss Mátyás népi iparművész fafaragása díszíti, s egész külső képe a legjobb népi ihletésű építészeti stílusban készült. Bejárata mindenki, tehát mozgássérültek számára is jól megközelíthető.
  • Tágas fogadó tereiben Kovács Szabolcs mezőkövesdi bútorfestő népi iparművész kézzel festett matyó bútorai fogadják a látogatókat.
   Az ebédlőbútorok egyedi tervezéssel a Rózsa Étterem vendégei számára készültek.
  • A falakon Fehér Tibor népi iparművész fazekasmester kerámia tárgyai, valamint Pálfy István és Pálfy Julianna festőművész házaspár képei láthatóak.
  • Az étteremben csöppnyi ízelítőt adunk a régi Mezőkövesd szobabelsőjéből eredeti berendezési tárgyak kiállításával.

  Az épület földszintjén egybe nyitható, de szükség szerint szeparálható helyiségek várják a vendégeket: érkezzenek akár egyedül, akár nagy társasággal, igényeiknek megfelelő helyet tudunk biztosítani. Légkondicionált termeink a nyáron hűsölni vágyók rendelkezésére áll.

  Konyhánk a magyaros ízvilág felidézésével, de a mai kor követelményeinek leginkább megfelelő stílusban készíti ételeit, melyek sorában az európai gasztronómiai klasszikus kínálat is helyet kapott. Ételeink mindig frissen, az egyéni igényeknek megfelelően készülnek. Séfünk különös hangsúlyt fektet az igényes alapanyagok beszerzésére. Saját készítésű, kézműves tortákat készítünk ünnepi alkalmakra helyben fogyasztásra és elvitelre is. Éttermünk népszerű esküvői helyszín.

  Nyári időszakban az épület nyugati szárnyán mediterrán terasszal várjuk szálló és a betérő vendégeinket, ahol egy íncsiklandozó desszert elfogyasztása megédesítheti a délutáni pillanatokat.

  bemutatkozunketteremallofogadas

  Az étteremtől mindössze három perces sétára van a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, melynek meleg vizes részlege egész évben, strandja májustól- szeptemberig látogatható.

  Három kilométerre fekszik Mezőkövesd, számtalan látnivalójával, elsősorban népi építészeti és művészeti emlékeivel, gazdag turisztikai rendezvény kínálatával.

  Harminc percre van Eger és alig messzebb Miskolc, nagy történelmi városaink, ahol múzeumoktól a nagy bevásárló központokig mindent megtalálnak a vendégek.

  A 3- as úttól északra a Bükk hegység keskeny völgyeiben bortermelő falvak, délfelé haladva a Tisza- tó horgászparadicsoma, a Tiszán túl pedig a Hortobágy nevezetes pusztája érhető el.