+36 49/524 368
+36 20/ 405 2303
rozsaetterem@gmail.com
Ajánlatkérés - Foglalás
Csomagajánlataink

  Borvacsorák

  borvacsora
  „Bor, te ünnep ékes gyolcsa, május hímes köntöse,
  Víg tüzek víg kürtöse, őserők tűz - isten korcsa.
  Bor, ma téged megrabollak, mellem érted döng s tüzel,
  Bor, téged vasárnap_napollak.
  Bor, ó égjünk, égjünk együtt el!”

   

  A bor sok ezer éve kísérője az embernek. Íze és illata szétárad a testben és a lélekben. Aki szereti a bort, de a csodás nedű élvezetén kívül többre is vágyik, egy borvacsora alkalmával álmai valóra válhatnak. Célunk az, hogy egyre többen hódoljunk a gasztronómia és a borászat mennyben kötetett házasságának.

   

  A kellemes íz világú borok és ételek párosításának köszönhetően, valódi kulináris élményekben lehet része azoknak, akik részt vesznek a Rózsa Étterem által szervezett borvacsorákon.

  Éttermünkben évente kétszer rendezünk ínyenc borvacsora estet, meghívott borászokkal, magyar borkülönlegességekkel!

   Korábbi évek emlékezetes borvacsorái:

  • Takler borvacsora - 2011

  Sötét, testes, érett tanninokban gazdag, de bársonyosan lágy, egyedi ízvilágú borokat kóstolhattak vendégeink. A csodás nedűk a szekszárdi vidék boraira jellemző fűszerességgel, zamatgazdagsággal vannak megáldva.

  • Bolyki borvacsora – 2012

  Bolyki János a legtehetségesebb borászok egyike országszerte. Nevéhez több díjnyertes bor és számos elismerés tarozik, valamint 2012-ben az Év gasztroborásza cím büszke tulajdonosa. Az este folyamán kiváló borait kóstoltuk, melyekben a humor és az elegancia is ötvöződik.

  • Matyó borvacsora – 2013

  Egy felejthetetlen borvacsorával ünnepeltük meg a matyó hímzés UNESCO szellemi kulturális örökség reprezentatív listájára kerülését. Bemutatkoztak nálunk a környék kiváló borászai közül a Csirmaz, Kompa és Kósik Pincészetek. Az este folyamán a pincészetek borászai voltak vendégeink, akik végigkalauzoltak minket a jobbnál- jobb bor- és ételsoron.

  • Vincze borvacsora – 2013

  „A kiválóságok estéje” egy különleges borvacsora volt. Aki a vacsorán részt vett, mennyei ajándékot kapott, hiszen a kiváló borok, a kiváló étkek kiváló zenei elemekkel fűszerezve szereztek vendégeinknek kihagyhatatlan élményt. A borvacsora hangulatát különlegessé tette Ács Gyula, népzenész, zeneszerző, aki népi hangszereket szólaltatott meg, és a magyar népzene csodálatos dallamvilágával ajándékozta meg a résztvevőket.

  További képek