+36 49/524 368
+36 20/ 405 2303
rozsaetterem@gmail.com
Ajánlatkérés - Foglalás
Csomagajánlataink
  Iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Iratkozzon fel hírlevelünkre és Ön is az elsők között fog értesülni legújabbb akcióinkról, újdonságainkról!

  Borvacsorák

  borvacsora
  „Bor, te ünnep ékes gyolcsa, május hímes köntöse,
  Víg tüzek víg kürtöse, őserők tűz - isten korcsa.
  Bor, ma téged megrabollak, mellem érted döng s tüzel,
  Bor, téged vasárnap_napollak.
  Bor, ó égjünk, égjünk együtt el!”

   

  A bor sok ezer éve kísérője az embernek. Íze és illata szétárad a testben és a lélekben. Aki szereti a bort, de a csodás nedű élvezetén kívül többre is vágyik, egy borvacsora alkalmával álmai valóra válhatnak. Célunk az, hogy egyre többen hódoljunk a gasztronómia és a borászat mennyben kötetett házasságának.

   

  A kellemes íz világú borok és ételek párosításának köszönhetően, valódi kulináris élményekben lehet része azoknak, akik részt vesznek a Rózsa Étterem által szervezett borvacsorákon.

  Éttermünkben évente kétszer rendezünk ínyenc borvacsora estet, meghívott borászokkal, magyar borkülönlegességekkel!

   Korábbi évek emlékezetes borvacsorái:

  • Takler borvacsora - 2011

  Sötét, testes, érett tanninokban gazdag, de bársonyosan lágy, egyedi ízvilágú borokat kóstolhattak vendégeink. A csodás nedűk a szekszárdi vidék boraira jellemző fűszerességgel, zamatgazdagsággal vannak megáldva.

  • Bolyki borvacsora – 2012

  Bolyki János a legtehetségesebb borászok egyike országszerte. Nevéhez több díjnyertes bor és számos elismerés tarozik, valamint 2012-ben az Év gasztroborásza cím büszke tulajdonosa. Az este folyamán kiváló borait kóstoltuk, melyekben a humor és az elegancia is ötvöződik.

  • Matyó borvacsora – 2013

  Egy felejthetetlen borvacsorával ünnepeltük meg a matyó hímzés UNESCO szellemi kulturális örökség reprezentatív listájára kerülését. Bemutatkoztak nálunk a környék kiváló borászai közül a Csirmaz, Kompa és Kósik Pincészetek. Az este folyamán a pincészetek borászai voltak vendégeink, akik végigkalauzoltak minket a jobbnál- jobb bor- és ételsoron.

  • Vincze borvacsora – 2013

  „A kiválóságok estéje” egy különleges borvacsora volt. Aki a vacsorán részt vett, mennyei ajándékot kapott, hiszen a kiváló borok, a kiváló étkek kiváló zenei elemekkel fűszerezve szereztek vendégeinknek kihagyhatatlan élményt. A borvacsora hangulatát különlegessé tette Ács Gyula, népzenész, zeneszerző, aki népi hangszereket szólaltatott meg, és a magyar népzene csodálatos dallamvilágával ajándékozta meg a résztvevőket.

  További képek